Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Contoh Teks Berita Bahasa Jawa


Contoh Teks Berita Bahasa Jawa

contoh teks berita bahasa jawa

Daftar Isi

1. contoh teks berita bahasa jawa


AS RUSALAK GAJAH-GAJAH PADHA

NGAMUK Desa cacah 9 ing wewengkon kabupaten Organ komering ulu (OKU) selatan, Sumatra Selatandilapurake diserang gerombolan gajah, Selasa (2/11). Gajah-gajah mau ora mung ngrusak pategalan duweke warga wae nanging uga mlebu desa lan mgobrak-ngabrik omahe pendhudhuk ing Desa Serupumpum, Sipin, Tanjung Sembilan, Danau Kuning Lan Buai PamananMiturut pejabat sementara Bupati OKU Selatan, Ruli Rawi, Gajah-gajah mau wis waninyerang manungsa lan nyebabke wong siji tiwas kepidak. Ruli ngaku pihake sarwa salahanggone nangani perkara gajah kuwi,arep dibedhili wedi nerak aturan amarga gajah kalebukewan kang diayomi dening pemerintah. nanging yen ora dipateni grombolan gajah kasebut wismbebayani tumrap warga padesan. kang bisa dilakoni dening rawi mung aweh pengumumanmarang masyarakat supaya waspada marang pangamuke gajah-gajah mau.Rawi nduga pangamuke gajah gajah mau disebabake enteke pasedhiyan mangan lan ngombemerga alas alas kang sasuwene iki minangka habitate kewan kesebut wis rusak bosah basehdening tumindake menungsa. miturut Dinas Kehutanan Simatra Selatan, saka total ambane alas3,7 hektar, 60 % ing antarane jroning kahanan rusak amarga panembangan liar. kajaba kuwi alas produksi kang ambane 1,2 hektar saka total 2,4 hektar uga jroning kahanan gundhuling taun 80-an uga tau kadedean ana grombolabne gajah kang nyerbu perkampungan warga.nanging nalika iku gajah mau bisa digiring menyang Taman Nasional Way Kambas Lampungkanthi nggunakake helicopter duweke kodam Sriwijaya. Miturut Rawi bisa wae cara kang kayangono dibaleni meneh, nanging mbutuhake ragad kang gedhe

maaf kalau salah:)


2. contoh teks berita bahasa jawa 2014


Katrangan saka panitia Pilkades mratelakake, gunggunge pemilih ing Trimulyo wong 6.979, dene kang ngelonipilihan wong 5.713. Saka gunggung kasebut, suwara kang gugur ana 501 suwara. Dene kang ora teka coblosan ana 1.266 warga. Pilkades diadani ing 18 pedhukuhan iya 18 TPS (Tempat Pemungutan Suwara)
Suharjono HK, terpilih minangka lurah Trimulyo kanggo periode taun 2009-2015 (6 taun), bakal ngganteni Bambang Basuki Ilyas. Suharjono kang uga karyawan Dinas Pendidikan Kabupaten Sleman sawise kepilih lurah ngandharake bakal ngajokake pensiun. Suharjono kang ing desane dikenal minangka ketua BPD Trimulyo mratelakake, yen menange ing Pilkades mujudake kemenangane masyarakat Trimulyo.” Insya Allah, aku bakal nuhoni amanah warga Trimulyo kanggo ngabdi minangka lurah desa,” pratelake.
Sauntara kuwi, ing wektu kang bebarengan pilkades ing wilayah sleman uga digelar ing desa Tridadi. Lurah lawas Kabul Mudji Basuki warga dhusun Beran Kidul kasil menangake pilihan kanthi antuk 4.534 suwara, ngasorake H Mulyatno, BSc warga dhusun Pangukan kang antuk 3.408 suwara. Pilkades Tridadi diadani ing 20 TPS kang ana ing saben padhusunan ing Tridadi.

3. contoh teks berita 5W+1H, dalam bahasa jawa​


Jawaban:

1.what(apa)

2.when(kapan)

3.where(ing ngendi)

4.who(sapa)

5.why(kenangapa)

6.how(kepriye,piye)


4. 1. Suatu cerita atau keterangan mengenai kejadian atau peristiwa yang hangat/aktual disebut ... . A.berita C. teras B.iklan D. poster 2. Suatu berita dikatakan baik jika memenuhi syarat-syarat sebagai berikut,kecuali ... . A.aktual C. fungsional B.faktual D. operasional 3. Unsur-unsur berita meliputi 5W + 1 H yaitu ... . A.what = siapa , who = apa, where = di mana, when = kapan, why = mengapa, dan how = bagaimana B.what = apa , who = siapa ,when = kapan, where = di mana, why = mengapa, dan how = bagaimana C.what = apa, who = siapa ,when = di mana ,where = kapan, why = mengapa, dan howo = bagaimana D.what = apa,who = siapa,when = kapan, where= di mana, why = bagaimana, dan how = bagaimana 4.Bacalah cuplikan teks berita berikut ini! Sepuluh hari menjelang lebaran Sabtu,15 November , pelabuhan penyeberangan Merak mulai dipadati truk. Truk-truk tersebut mengangkut barang nonsembako. Unsur-unsur berita yang ada pada cuplikan berita tersebut ada di bawah ini,kecuali ... . A.apa C. di mana B.siapa D. mengapa 5.Berikut adalah cuplikan berita yang berupa peristiwa alam, kecuali ... . A. Karena pergeseran dan pergerakan tanah di Kecamatan Warungklara Kabupaten Sukabumi, puluhan rumah rusak karenanya. B. Gempa Lombok yang 7,00 sr pada tanggal 5 Agustus 2018 telah menewaskan lebih dari lima ratus jiwa dan ribuan terluka. C. Letusan gunung berapi yang terletak di perbatasan Jawa Tengah dan Yogyakarta pada tahun 1930 menewaskan 1.369 jiwa. D. Lomba panjat tebing itu berupah menjadi malapetaka karena tiang lomba roboh dan menghimpit sebagian penonton dan pemanjat. 6.Berita yang berisi informasi pendidikan yaitu ... . A. Sekolahku mengadakan lomba hafalan surat-surat pendek Al-Quran. B. Para teroris sudah ditangkap aparat kepolisian kemarin siang. C. Kepala sekolahku sedang berkunjung ke objek wisata Pantai Suwuk. D. Peralatan laboratorium IPA SMP-ku tadi malam dicuri sekawanan penjahat. 7.Langkah pertama menyimpulkan isi berita adalah ... . A. mencatat pokok-pokok berita berdasar 5W + 1H B. menyampaikan kembali secara lengkap dan ringkas C. membaca/menyimak berita yang akan disimpullkan D. menguraikan unsur ‘Adiksimba’ secara rinci 8.Sambutan yang berupa kritik atau komentar terhadap suatu berita dinamakan ... . A. simpulan berita B. ringkasan berita C. rangkuman berita D. tanggapan berita 9.Berikut adalah contoh pernyataan sambutan yang berupa komentar atau kritik terhadap isi berita,kecuali ... . A. Berita itu ternyata memancing kemarahan massa. B. Banyak kosakata asing teks berita itu tidak diartikan. C. Informasi yang disampaikan dalam berita itu bermanfaat bagi pembaca. D. Kutipan berita itu berisi informasi yang tidak fungsional. 10.Sambutan berupa komentar atau kritik mengenahi kebahasaan suatu berita ada di bawah ini,kecuali ... . A. Menurut saya berita hari ini benar-benar akurat. B. Penggunaan kosakata vulgar dalam berita tercela. C. Sebaiknya ungkapan yang digunakan dalam berita itu yang sederhana. D. Struktur kalimat dan penulisan kosakata dalam teks berita itu ada yang salah.


Jawaban:

1. A

2.D

3. A

4. B

5.D

6.A

7.A

8.D

9.C

10.A

Kalo salah maaf ya;)

Jawaban:

1. A.berita

2. A.aktual

3. C.

4.B.siapa

5.D.

6.A.

7.C.

8.D.tanggapan berita

9.A.

10.B.

maaf klo salah ya


5. 1. Sebuah teks yang menjelaskan kejadian atau peristiwa yang sedang berlangsung maupun yang sudah berlangsung, dapat diartikan sebagai … * a. Teks berita b. Teks persuasif c. Teks Slogan d. Teks iklan 2. “ Kedua hal tersebut menyebabkan terbentuknya daerah perlambatan dan pertemuan angin di sekitar wilayah Sumatera dan Jawa bagian Barat sehingga mendukung terjadinya pertumbuhan awan-awan hujan”.Bagian penggalan teks tersebut termasuk unsur teks berita, yaitu… a. Unsur siapa b. Unsur apa c. Unsur bagaimana d. Unsur dimana 3. ADIKSIMBA disebut dengan…  a. Unsur-unsur teks persuasive b. Unsur-unsur teks iklan c. Unsur-unsur Bahasa indonesia d. Unsur-unsur teks berita 4. Langkah pertama yang harus dilakukan untuk meringkas teks berita yaitu … * a. Mencari chanel berita b. Meyampaikan Kembali berita c. Mencatat pokok-pokok berita d. Membaca atau mendengarkan berita secara lengkap 5. Teks berita harus menggunakan bahasa baku, contoh bahasa baku di bawah yaitu a. Aktif b.Ambulan c. Alaram d. Abjat 6. Yang termasuk ke dalam unsur dimana yaitu… * a. “ padatnya Pelabuhan merak “ b. “ Di Pelabuhan penyebrangan merak “ c. “ sepuluh hari menjelang lebaran, sabtu 15/11 “ d. “ truk-truk pengangkut barang nonsembako “ 7. Informasi yang kurang penting yang lzim juga disebut pula uraian atau ekor berita. Informasi dikatakan tidak penting karena a. Judul dan informasi berita sama b. Menerangkan siapa yang mengalami peristiwa c. Karena judul berita dan informasi berita tidak sesuai d.Berisi proses kejadian peristiwa 8. Informasi terpenting terdapat pada bagian atas, terdapat pada… a. Kepala / lead b. Judul peristiwa c.Tubuh berita d. Ekor berita 9. “ Sebanyak 16 unit damkar padamkan api yang bakar dua rumah di Cepete Utara “ Penggalan tersebut termasuk ke dalam unsur .. a. Unsur apa b. Unsur mengapa c. Unsur bagaimana d. Unsur dimana 10. Menyimpulkan teks berita dapat dilakukan dengan menyusun …  a.Unsur mengapa dan bagaimana b. Unsur siapa dan kapan c. Unsur 5 W + 1 H d.Unsur apa dan dimana 11. Ciri teks berita salah satunya bersifat actual. Manakah penggalan berita di bawah ini yang termasuk berita actual a.Waspada peningkatan curah hujan tahun 2020 b.Sunami di Kota Aceh tahun 2004 c.Aksi demo mahasiswa di DKI Jakarta pada tahun 2019d. Perkembangan penanganan covid-19 tahun 2021 12. Yang termasuk ke dalam kalimat baku adalah.. a. Jangan pernah menyerah b.Engga usah nyerah deh ! c. Harga cabe mulai melambung d. Ibu nyuruh saya pergi belanja13. Judul berita, lead, tubuh berita, dan ekor berita merupakan struktur teks.. a. Teks berita b. Teks persuasif c. Teks puisi d. Teks iklan 14. Kata-kata akhir dari suatu uraian adalah.. a. Ringkasan b. Simpulan c.Pendapat d.Tanggapan 15. Berita bersifat factual..  a. Berita yang tidak jelas kebenarannya a. Berita yang tidak jelas sumbernya b. Berita yang sesuai dengan fakta dan sumbernya c. Berita yang tidak jelas informasinya 16. Gambar dan tulisan yang sering dijumpai di tempat-tempat umum merupakan salah satu dari jenis iklan, yaitu a.Iklan b.Sarana informasi c.Poster d.Slogan 17. Mengapa pada saat melihat iklan di media masa kita sering kali tertarik pada produk tersebut. a. Karena idola kita menjadi bintang iklan tersebut.b.Karena iklan memiliki fungsi sebagai persuasi. c. Karena iklan sama dengan poster. d. Iklan hanya sebagai sarana informasi. 18. Teks yang hanya memiliki unsur kata-kata dan suara adalah teks… * a.Teks persuasif b.Teks iklan c.Teks slogan d.Teks berita 19. Poster memiliki unsur a.Gambar dan kata-kata b. Kata-kata dan suara b.Tidak memiliki unsur apapun c. Gambar dan suara 20. Yang seringkali kita lihat di televisi adalah .... a.Iklan b.Slogan c. Poster d. Puisi 21. “Membaca adalah membuka jendela dunia” ini adalah kutipan dari .... a. Slogan b. Puisi c. Poster d. Iklan 22. Perhatikan teks iklan berikut ! Gunakan listrik seperlunya, kaidah yang muncul dalam teks iklandiatas adalah..... a. Imperatif b.Positif c.Persuasif d.Puitis 23. Teks yang mengutamakan unsur kata-kata termasuk kedalam jenis... a..slogan b.puisi c.iklan d.poster 24. Ada berapa unsur-unsur pembentukan iklan...  a.5 b.6 c.3 d.4 25. Iklan yang digunakan untuk membangun merek ataupun citra positif suatu perusahan disebut iklan... a.iklanstrategis b.iklan baris c. iklan niagad. iklan taktistolong bntuu kakak​


Jawaban:

1. a. Teks Berita

2.c. bagaimana

3. d. Unsur unsur teks berita

4. d. Membaca atau mendengarkan berita secara lengkap.

5. a. aktif

6. b. "Di pelabuhan penyebrangan merak"

7. c. Judul berita dan informasi berita tidak sesuai

8. b. judul berita

9. c. bagaimana

10. c. unsur 5W+1H

11. d. perkembangan penanganan covid-19 tahun 2021.

12. a. jangan pernah menyerah

13. a teks berita

14. b. simpulan

15. a. berita yang tidak jelas sumbernya

16. c. poster

17. b. karena ikan memiliki fungsi sebagai persuasi

18. d. teks berita

19. a. gambar dan kata kata

20. a. iklan

21. a. slogan

22. a. imperatif

23. b. puisi

24. b. 6

25. a. iklan strategis


6. gimana sih contoh teks berita menggunakan bahasa jawa tentng wisata?


wisata GBK persija the jak mania

7. Contoh teks berita bahasa Jawa seperti presenter di TV ( Teks Pawarta). Berita mengenai perkembangan covid-19 di kabupaten Jombang.​


Jawaban:

berhati hatilah dengan covid 19


8. 1. berikan contoh teks berita dengan menggunakan bahasa jawa !​


Jawaban:

Pawarta Tabrakan Lalulintas

Dheweke nuturake, saka sacacah saksi, kecelakaan sing newaske loro wong kesebut sadurunge mung krungu suwara tabrakan sero. Dikira loro tunggangan saka arah bedha padha mlaku kanthi banter sadurung tubrukan.

”Mbokmenawan pengendara saka arah wetan dalane mudhun lan banter, saka kulon uga banter kuwi sing ora bisa dihindari,” turene.

Salah sawong kanca korban Damar Eko Prasetyo, Hanafi warga dalan Lobak RT06, Tlogobayem, Tembalang isih ndalani perawatan neng RS Roemani lan kondisine kritis.

Hanafi ngalami tatu nang kanggonan rai ngisor tepate neng kanggonan rahang. ”Dheweke isih dirawat neng RS Roemani, Hanafi kuwi sing mbonceng korban Damar Eko Prasetya,” gamblange.

Jenasah pengendara Honda Vario putih umur sekitar telung puluh (30) taun, nduwe awak kurus, kulit werna sawo mateng, ngrambut cendhak kanthi nggunakne klambi putih kembang-kembang wektu iki isih neng kamar mayit RSUP dr Kariadi.

Saka pakoleh penelusuran ing TKP, korban ngrupakne bakul pitik potong neng pasar Karangayu. ”Nanging kanggo mestekne kita arep nglakoke penelusuran lan panggolekan identitas amarga dheweke ora nggawa identitas arepa SIM utawa STNK,” tambahe

Penjelasan:

Berita adalah salah satu bentuk informasi terbaru atau bisa juga informasi mengenai suatu hal yang sedang berlangsung terjadi disekitar kita. Berita biasanya disajikan dalam bentuk media cetak, internet, siaran, atau bahkan melalui mulut ke mulut yang di sampaikan oleh orang yang satu kepada orang yang lainnya.

Maaf kalau salah..

Semoga membantu..


9. 1.contoh teks berita dengan menggunakan bahasa jawa ​


Jawaban:

Kepala Pusdatin dan Humas Badan Nasional Penganggulangan Bencana (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho, ngendikake kronologi…


10. contoh teks berita tentang pendidikan dalam bahasa jawatolong dijawab secepatnya jangan ngasal​


Jawaban:

Brainly.co.id

Apa pertanyaanmu?

IlhamSatrioBuwono

IlhamSatrioBuwono

25.01.2018

B. Daerah

Sekolah Menengah Pertama

+13 poin

Terjawab

Contoh pawarta/berita bahasa jawa singkat tentang pendidikan

Minimal 50 kata

1

LIHAT JAWABAN

Masuk untuk menambahkan komentar

Jawaban

4,2/5

90

Aneiraav

Si Hebat

794 jawaban

322 rb orang terbantu

Kelas : VIII

Pelajaran : B. Daerah

Kategori : Bahasa Jawa

Kata Kunci : Pawartos, Pawarta, Bahasa Jawa, Pawarta yang baik, Pawarta ingkang becik

Berikut pawarta pendidikan bahasa jawa kramasingkat yang mengabarkan bahwa pelajar di Indonesia merupakan pelajar terlama dalam belajar Matematika. Seperti apa penyampaiannya dalam bahasa jawa mari simak di bawah ini.

Matematika dadi mata piwulang medeni kanggo akeh pelajar. Yektine, siswa Indonesia justru ngentekake wayah paling suwe kanggo melajari matematika ketimbang pelajar neng negara liya.

"Durasi mata piwulang Matematika neng Indonesia yaiku 90 menit," ujar pangarep pusat Kurikulum dan Perbukuan (Puskurbuk), Supriyatno neng Kemdikbud, Jakarta, dina Kamis (7/1/2016).

Pelajar neng macem-macem negara, kaya Amerika Latin, Finlandia, nganti Singapura ora ngatur durasi sajrone kuwi kanggo mata piwulang matematika. Sesasi mung neras sajrone 45 menit pelajaran.

Parandene, durasi panyinaon matematika ora mbanding kenceng karo pakolehe.

Aji matematika kokehan anak Indonesia ora sadhuwur pelajar neng negara liya, kaya ta kaya sing kedelok jero pangajen Programme for International Student Assessment (PISA).

Ora dingerteni apa penyebape kok pelajar Indonesia durung bisa maksimal anggone nyerap elmu matematika. Apa ana sing kleru lan kurang marang kurikulum utawa tenaga piwulangan?

Iki kabeh iseh butuh diteliti sainggo bakal ditemokake cara sinau matematika sing luweh efektif tinimbang wayah iki. Pawarta pendidikan bahasa jawa krama.


11. contoh teks berita bahasa jawa 4 paragraf?


CONTOH DEDUKTIF




tuladha 1
Kecelakaan macem-macem jenis prabot utami sistem persenjataan gadhah TNI taksih asring kedadosan. sapanjang taun 2010 kamawon, kecatet sampun 76 anggota TNI tewas lebet macem-macem kecelakaan. Korban jiwa mboten namung dhawah saking pihak TNI, nanging rakyat sipil pun kadang ugi ndherek dados korban. Kondisi maketen dipunkuwatosaken badhe tambah ndhawahaken moral prajurit TNI.
tuladha 2
wau enjang sekitar gebag 06.30 WIB setunggal jenis pesawat berjenis Hercules dhawah ing Purwodadi, Madiun, Jawi wetan. Pesawat kesebat dhawah ing area sabinan uga dereng enten data resmi ngengingi pesawat kesebat. nanging diduga pesawat kesebat yaiku gadhah TNI Angkatan Udara.



CONTIH INDUKTIF



# tuladha 1
saking kelok setunggal ngantos kelok datheng-44, kami taksih menikmati panorama ingkang taksih kenyo. ngantos ing tepi tlagi Maninjau keningal hamparan toya ingkang kepang bukit-bukit ingkang menjulang. katingal saking ketebihan nelayan kaliyan sampan tradisional madosi ulam ing madya tlagi. senaosa saraos ing tepi pantai, angin sejuk salajeng menapa kaliyan lembat. saestu molek alam Minangkabau ingkang dereng terjamah tangan-tangan jahil niki.
# tuladha 2
ing wanci anak wucal mlebeti pamucalan formal, pamucalan basa Indonesia sacara metodologis uga sistematis sanesa ngrupikaken pambengan kunjukipun konjuk miyaraken uga mantepaken basa daerah. saksampune anak wucal mengker kelas, piyambakipun wangsul ngginakaken basa daerah kaliyan kanca-kancanipun utawi tiyang sepuhipun. piyambakipun rumaos langkung intim kaliyan basa daerah. jam sekolah namung nglajeng salebetipun beberapa jam. sae wanci ngaso utawia dipunantawis jam-jam piwulang, unsur-unsur basa daerah tetap dipunginakaken. dipunimbet menawi sekolah punika bersifat homogen uga gurunipun panyanjang sejatos basa daeah punika. Faktor-faktor niki ingkang murugaken pangasumerepan pun anak majeng basa daerahnya badhe tetap majeng

12. contoh teks artikel berita bahasa jawa singkat​


udan,angin puluhan wit ambruk

artinya=bencana alam

Jawaban:

Siswa SMA Ora Lulus UN Paling Akeh

Provinsi paling anyar,Kalimantan Utara (Kaltara),taun iki paling akeh siswane SMA sing ora lulus ujian nasional (UN).Miturut Pejabat Gubernur Kaltara,Irianto Lambrie ,Selasa (20/5),saka murid SMA cacah 4.469 sing melu UN,112 ing antarane ,utawa 2,51 persen,gagal lulus.Miturut Irianto,penyebab ora luluse siswa mau maneka warna, nanging sing paling wigati yaiku merga wilayahe kekurangan guru sarta infrastruktur pendidikan isih durung tumata.Sebab,Kaltara madeg dadi provinsi dhewe lagi taun 2013 kepungkur sawise misahake dhiri saka Kalimantan Timur.

Kanggo nyuda cacahe siswa sing ora lulus ,taun ngarep Irianto bakal nggandheng Universitas Makassar lan Universitas Negeri Surabaya kanggo nambah sesurupane para guru.Pangajabe,sawise dikuliahake,mutu sarta kualitase guru-guru mau mundhak becik saengga mangaribawani marang murid-muride.Kepala Dinas Pendidikan Kaltim,Musyahrim,mratelake,Kaltara durung bisa disejajarake klawan provinsi-provinsi kang mutu pendidikane wis mapan.sebab saperangan gedhe fasilitas sekolah ing Kaltara isih ana sangisore standar.

Itulah lima buah contoh berita bahasa jawa yang kami sajikan untuk anda yang sedang mencari artikel berita untuk di jadikan bahan pelajaran, semoga bisa membantu.


13. berikan contoh teks berita singkat menggunakan bahasa Jawa​


Jawaban:

1. Polrestabes Semarang isih nyelidiki sebab saka kecelakaan maut neng dalan Sriwijaya, ngarep TBRS, dina Rabu (6/1) nuli sing ngakibatake loro (2) wong mati. Nganti wingi, polisi durung bisa mriksa Hanif, korban slamet kecelakaan amarga isih nglakoni perawatan neng Rumah sakit.”Kita butuh korban sing slamet kanggo dijaluki katrangan awal marang kedadean kecelakaan kesebut. Mengko yen wis dipriksa bisa meruhi amergane apa,” Tembung Panit Laka LAKALANTAS Polrestabes Semarang Iptu Jumantri marang Wartawan, dina Kamis tanggal 7 januari kepengker.

Jenasah pengendara Honda Vario putih umur sekitar telung puluh (30) taun, nduwe awak kurus, kulit werna sawo mateng, ngrambut cendhak kanthi nggunakne klambi putih kembang-kembang wektu iki isih neng kamar mayit RSUP dr Kariadi.

Saka pakoleh penelusuran ing TKP, korban ngrupakne bakul pitik potong neng pasar Karangayu. ”Nanging kanggo mestekne kita arep nglakoke penelusuran lan panggolekan identitas amarga dheweke ora nggawa identitas arepa SIM utawa STNK,” tambahe.

2.Kecelakan segara bali kedadean neng pantai Parangtritis, dina Minggu (19/11/2021), sekitar gebug 13.00 WIB. Kecelakaan iki nimpa telu bocah wadon yaiku Nicky Fitriani (15), Marini (38), lan Sunarti (39), ketelune warga Sragen, Jawa tengah. Kronologi kedaden kawitan pas rombongan keluarga saka Sragen Tengah plesiran neng Yogyakarta lan adus neng pantai Parangtritis.Saking dolanan banyu, ketelu korban ora eling nglangi menyang tengah nganti palung laut. “Wektu adus dumadakan ketelu korban keseret ombak menyang kidul,” ujar Brigadir Sunarto, anggota SAR Polairud Polda DIY, dikutip saka laman resmi Polda DIY.

Untunge , korban cepet bisa dievakuasi dadine ora ana korban jiwa jero kadadean iki. Brigadir Suharto ngelengeke kanggo para wisatawan pantai supaya bisa nggatekake tanda lan ngutamakne kaslametan wektu nglangi.

kalo salah maaf ya


14. contoh teks berita menggunakan bahasa jawa( pawarta)​


Jawaban:

Memaknai Pendidikan

Makna pamulangan luwih saka proses transfer kawruh saka guru menyang murid. Lan proses pencaian makna pamulangan sayekti iki kudu dilakoke saka kabeh elemen, klebu nglibatke warga masyarakat.

Pelibatan masyarakat iki sing gencar dilakoke Kementerian Pendidikan dan Kebudayaan (Kemdikbud) neng ngisor komando Anies Baswedan. Wakilan Koalisi Masyarakat Sipil kanggo Transformasi pamulangan (KMSTP), Citra ngaji, mandang pamulangan dadi gerakan bareng masyarakat wae isih durung cukup. “nanging luwih jero meneh kepriye awake dhewe nggoleki makna pendidikan kuwi dhewe.

Dadekne pamulangan dadi proses sing bisa nggerake manungsa, dudu wae prosedur sinau mulang,” ujar Citra, njero siji diskusi neng Kemdikbud, Jakarta, dina Kemis (7/1/2016).

Amarga sifate dadi gerakan kuwi, tembung Citra, pamulangan bisa mbukak peluang masyarakat umum lan Kemdikbud lelinggihan ngrumusake pola paling becik kanggo negeri iki.

Hal kuwi diamini Sekretaris Jenderal Kemdikbud Suhardi. Miturut piyambake, tanggung jawab pamulangan dudu mung neng pundhak pamerentah nanging uga nglibatke masyarakat.

“Kabisan anggaran uga kewates banget. Yen awake dhewe ora ngliibatke masyarakat, mula ora bisa nggayuh kwalitas pamulangan sing luweh becik,” gamblange. Kemdikbud dhewe wis nglibatke publik ing jero macem – macem hal terkait pamulangan. Neng antarane, mbukak peluang nglaporke macem-macem pelanggaran pamulangan sing dekne kabeh temoni.

Jawaban:

pawarto

assalamu'alaikum kulo ngerjain pon brito engkang mbahas bencana eng lampong, para pemerso sekalian engkang wugi sukani bantuan engkang bencana sek di alamin.


15. contoh teks berita bahasa jawa tentang covid 19​


Indonesia taksih berjuang mengsah virus Corona ngantos kala niki, sami kaliyan nagari benten ing donya. Wilangan kasus virus Corona terus minggah kaliyan sawetara nglaporake kemantunan, nanging mboten sekedhik ingkang pejah. Upados pananganan uga pencegahan terus dipuntumindakake demi mengsah COVID-19 kaliyan gejala katon padha flu. Kasus virus Corona kasumarepan langkung sesakit misterius ingkang ngelumpuhaken kutha Wuhan, China. Tragedi ing akhir 2019 kesebat terus nglajeng ngantos penyebaran virus Corona mewabah datheng sedaya donya.


Video Terkait


Posting Komentar untuk "Contoh Teks Berita Bahasa Jawa"